Zgrada u kojoj se nalaze Neurologija i  Dečje odeljenje (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada u kojoj se nalaze Neurologija i Dečje odeljenje (foto: Đorđe Đoković)
03.07.2015, 13:10

Dečje odeljenje biće sređeno do kraja godine!?

č: | fb:

Nakon rekonstrukcije Odeljenja neurologije, koje je sređeno zahvaljujući akciji Blic fondaciji i emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, trebalo bi da budu rekonstruisana još dva odeljenja, koja su u katastrofalnom stanju – onkologija i dečje odeljlenje.

Dobrivoje Grujičić

Dobrivoje Grujičić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Opšte bolnice dr Dobrivoje Grujičić najavio je da će ta dva odeljenja biti rekonstruisana do kraja ove godine, a već ovih dana počeće rekonstrukcija “hladnog prijema” - prostora gde se primaju pacijenti koji nisu za hitne operacije. “Imajući u vidu činjenicu da se u tom prostoru svakodnevno primi od 30 do 50 pacijenata, važno je adaptirati i taj deo bolnice”, kaže Grujičić i navodi da je već polovina novca za te radove i PVC stolarija obezbeđena iz donacija.

Nakon završetka radova na “hladnom prijemu” počeće rekonstrukcija onkologije, potom i pedijatrije, odeljenja koje se nalazi iznad nedavno rekonstruisane neurologije, koje je u katastrofalnom stanju više od tri decenije. “Naša projekcija je da ćemo do kraja godine uz pomoć donatora, sopstvenih sredstava, ali i uz pomoć Ministarstva zdravlja rekonstruisati ova dva odeljenja i hladni prijem”, kaže direktor Bolnice.

Rekonstrukcija “hladnog prijema” koštaće oko 10.000 evra, dok su radovi na pedijatriji i onkoligiji, kako reče Grujičić, daleko veća investicija. On nije mogao da precizira koliko novca je potrebno za obnovu ta dva odeljenja, ali je obećao da će onkologija i Odeljenje pedijatrije biti rekonstruisano u ovoj godini.

 

Dečje odeljenje

Dečje odeljenje (Foto: Đorđe Đoković)

Ulazak na dečje odeljenje

Ulazak na dečje odeljenje (Foto: Đorđe Đoković)

Soba na dečjem odeljenju

Soba na dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

WC na dečjem odeljenju

WC na dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

Ambulanta

Ambulanta (Foto: Đorđe Đoković)

Dotrajla stolarija

Dotrajla stolarija (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 20 sati 49 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 22 sati 15 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...